10 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να απέχουμε απ'τη Eurovision!

Την άποψη μου αυτή τη διατύπωσα και στο www.mediastory.gr, αλλά θέλω να τη μοιραστώ και μαζί σας στο προσωπικό μου ιστολόγιο.



Μιας και πολύς κόσμος υποστηρίζει οτι “ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ EUROVISION, ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ”, σας παραθέτω 10 αντί-λογους:


1. Γιατί είναι ένα event, που εδώ και μια δεκατία (και βάλε) δίνει την αίσθηση του “Όλοι Οι Έλληνες Μια Γροθιά”, έστω και για μια βραδιά!


2. Γιατί όλοι χαιρόμαστε στο άκουσμα του “Greece, 12 Points”. Για την ακρίβεια γελάνε και τα μουστάκια μας. Και της γάτας μας.


3. Γιατί κανείς δε χαλάστηκε με την πρωτιά της Παπαρίζου το 2005, η με τις τρίτες θέσεις των Antique, Ρουβά και Καλομοίρας. Μια δώση υπερηφάνιας την νιώσαμε όλοι όταν είδαμε την Ελλάδα τόσο ψηλά στον πίνακα, ανάμεσα σε 40+ χώρες της Ευρώπης.


4. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε από αυτό. Κυριολεκτικά. Όπως λοιπόν δε δεχόμαστε να κάνουν κουμάντο στη δουλειά μας, έτσι και οι αντίθετοι του θεσμού δεν έχουν κανένα λόγο να στερήσουν τη δουλειά από άλλους.


5. Γιατί πάντα, μα πάντα θα τη δουν όλοι, ακόμα κι αυτοί που την κράζουν. Και φυσικά θα την ξανακράξουν την επόμενη μέρα, αλλά ξέροντας και όλες τις λεπτομέρειες. Κρίμα θα ναι λοιπόν και γι’αυτούς να μην έχουν να κράξουν, the day after!


6. Το οτι μια χώρα σκύβει το κεφάλι λόγω αισχρών οικονομικών, δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση την αξία της χώρας στον τομέα της τέχνης. Και αν για κάποιους δεν είναι τέχνη, να σας θυμίσω οτι η Madonna έκανε καριέρα (…)


7. Γιατί τα 300,000 που κοστίζει η ελληνική αποστολή, είναι ψίχουλα μπροστά στα ποσά που δαπανεί (η δαπανούσε) η Κρατική Τηλεόραση, σε θέσεις “φαντάσματα”. Κι αν οι επικριτές λένε “Δε δέχομαι να δώσω ούτε ένα ευρώ”, εγώ είμαι σίγουρος οτι τριακόσιες χιλιάδες θα δεχόντουσαν με μεγάλη χαρά να δώσουν οι ίδιοι από 1 ευρώ, και όχι μέσω της ΔΕΗ.


8. Γιατί το να απέχει η Ελλάδα από έναν ευρωπαικό θέσμο (στον οποίο μεσουράνισε τα τελευταία 10 χρόνια), σημαίνει αυτόματα για τους ξένους οτι σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Αυτό είναι οι Έλληνες; Υποχώρηση, ενώ όλοι έχουν στο στόμα τους το “το κεφάλι ψηλά, θα μαστε δυνατοί”;


9. Γιατί εν όψει προεκλογικού πυρετού δαπανούνται απίστευτα ποσά για ψύλλου πήδημα. Παραδείγματα δε χρειάζονται.


10. Γιατί ρε π****η μου είμαστε καλοί στο ένα, στο άλλο, είμαστε και σ’αυτό, και πάντα εντυπωσιάζουμε με τις συμμετοχές μας, πως να το κάνουμε. Να σας θυμίσω το περσινό κράξιμο του Λούκα Γιώρκα για το “ντροπιαστικό στίχο, με το ακόμα πιο ντροπιαστικό πάντρεμα hip hop και λαικού”, που εξαφανίστηκε ως δια μαγείας όταν είδαμε την 7η θέση. (Και την 1η, στον 1ο ημιτελικό)





Καλή επιτυχία Ελλάδα!





Share

1 σχόλια:

Πέτρος Ζ. είπε...

Συμφωνώ, και ειδικά για το 4!

Δημοσίευση σχολίου